Pomladna cajon delavnica & Jaka Strajnar v Lastri

 

Vabljeni na Cajon delavnico z Jakom Strajnarjem, ki bo v ponedeljek 04.06.2018, od 18:00h do 19:30h, v dvorani glasbene trgovine Lastra Company, d.o.o., Liparjeva 6, 1234 Mengeš.

Udeleženci boste spoznali in utrdili osnovno tehniko igranja na cajon, izvajali številne reprezentativne svetovne ritme (pop, rock, raggae, shuffle, calypso ...), improvizirali in uporabjali različne dodatke (shaker, metlice) v kombinaciji s cajonom. Za vsakega udeleženca bo na voljo en cajon.

Delavnica je primerna za udeležence nad 12 let.
Vsak prijavljeni udeleženec, ob prihodu prejme darilo: Maracas jajčka mini Millenium (kos).

Kotizacija za delavnico: 10,00€. Možnost nakazila ob prijavi, ali 15 min. pred pričetkom delavnice na blagajni.

Za vsa morebitna vprašanja se lahko obrnete na bobni@lastra.si .

 

                                        PRIJAVITE SE TUKAJ

 

"Jaka Strajnar (1978) je akademski glasbenik tolkalec in profesor tolkal. Leta 2005 je diplomiral na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani pri prof. Borisu Šurbku. Jazz tolkala je študiral na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu pri prof. Erichu Bachtraeglu.

Izpopolnjeval se je pri različnih evropsko in svetovno priznanih tolkalcih in bobnarjih (Matthias Phillipzen, Michel Widmer, Martin Drew, Clemens Marktl, Boško Petrović …).

Tolkala poučuje na Glasbeni šoli Škofja Loka, kjer tudi vodi tolkalno skupino Otroci ritmov in big band Jazz je kul bend. S skupino Jazz station je leta 2009 na Melodijah morja in sonca osvojil prvo nagrado. Deluje v številnih glasbenih zasedbah, kjer uspešno popularizira tako tolkala kot tudi jazz glasbo. Leta 2011 je izdal slovensko tolkalno zbirko Svet bobnov, leta 2013 slovensko šolo cajona Cajon, leta 2014 pa zbirko skladb za dva ali več cajonov The Cajon World. Dejaven je tudi kot aranžer, saj njegove priredbe izvajajo orkestri tako doma kot v tujini. Kot promotor nemških cajonov Schlagwerk po Sloveniji izvaja številne tolkalne delavnice in seminarje na vseh nivojih (vrtci, osnovne šole, gimnazije, team building)."

 

                                          PRIJAVITE SE TUKAJ


Aktualni dogodki