Delavnica in predstavitev Lee Oskar ustnih harmonik ("orglic")

V soboto 25. novembra 2017 ob 11h, bo v dvorani glasbene trgovine Lastra potekala delavnica in predstavitev Lee Oskar ustnih harmonik. Delavnico bo vodil Vladimir Hrovat. Prav tako bo ob tej priložnosti Trio članov ansambla SORARMONICA izvedel mini koncert!

Pred kratkim smo na slovenskem trgu dobili na voljo nove izdelke priznane japonske tovarne TOMBO, in sicer zanimivo serijo priročnih desetodprtinskih diatoničnih ustnih harmonik LEE OSKAR, lepo, odprto zvenečih in odlično odzivnih malih glasbilc, ki nam s svojim idejnim pristopom in izvedbo v štirih osnovnih različicah, le-te pa v številnih različnih tonalitetah, omogočajo izjemno široko polje muziciranja na področjih jazza, popa, countrya, folka, latina, afro in druge glasbe.

Na voljo imamo, torej, štiri osnovne inačice: Major Diatonic, Melody Maker, Natural Minor in Harmonic Minor. Nekatere proizvajalec izdeluje v večjem, nekatere v manjšem številu tonalitet, k vsakemu glasbilu pa pristopamo na dva osnovna načina igranja: v t.i. prvem in drugem položaju.

No, to je pa že nekaj od tistega, zaradi česar se bomo vsi zainteresirani dobili na kratkem, dvournem spoznavnem seminarju, ki ga ne bomo vnaprej časovno čisto zakoličili, ampak si bomo vzeli čas in ga bomo po potrebi lahko tudi nekoliko raztegnili.

Najprej se bomo lotili drže, tako telesa kot glasbila, posebno pozornost bomo pa od začetka namenili tudi dihanju: preponskemu dihanju! Potem sledijo načini igranja na eno odprtino, zavijanje (bending), vibrato itd. In seveda – spoznavanje s tem kako in kaj nam omogočajo glasbila LEE OSKAR.

GRATIS knjižico Lee Oskar Hitri vodnik igranja na orglice ob spremljavi kitare ali ukulele, lahko dobite na delavnici ob nakupu ustne harmonike!

Prijava na delavnico je možna do zapolnitve urnika oz. najkasneje do 24.11.2017.

Kotizacija za udeležbo na delavnico bo 10 €. Kotizacijo je potrebno plačati ob prijavi.

Na delavnico se prijavite preko spletnega obrazca.

>> PRIJAVA NA DELAVNICO - spletni obrazec

 


Aktualni dogodki

  • Predstavitev Lee Oskar orglic