Predstavitev podjetja Hartman

Predstavitev podjetja Lastra

Družbo Hartman d.o.o. je ustanovil Ervin Hartman, mlajši. Rojstni datum družbe je 24. maj 1990, ko je bila vpisana v sodni register pri okrožnem sodišču v Mariboru.

Prvoten poudarek delovanja je bil na založništvu. Kmalu se je družba iz prvotne glasbene založbe usmerila tudi v prodajo instrumentov in opreme za glasbenike. Sedaj ima družba pet svojih poslovalnic: eno v Mariboru, dve v Ljubljani, eno v Murski Soboti in Slovenj Gradcu ter oddelek prodaje na veliko in oddelek glasbenega založništva.

Vse za glasbo in o glasbi  je naš slogan in ta je tudi naše vodilo pri poslovanju.

Številni mednarodno ugledni proizvajalci glasbil in opreme ter glasbeni založniki so družbi zaupali generalna zastopstva za Slovenijo.

Naši kupci so predvsem glasbene institucije (glasbene šole, profesionalni orkestri, glasbeni studii), ljubiteljske glasbene skupine in seveda individualni glasbeniki ter drugi kupci. Ob glasbeni založbi, ki zajema sedaj le še manjši del poslovanja družbe, je glavni poudarek na prodaji notne strokovne glasbene literature, prodaji glasbil in opreme. Paleta prodajnih artiklov je izredno obsežna in raznolika. Ob visoki strokovnosti zaposlenih v družbi je pomembna tudi njihova svetovalna vloga. Velika večina zaposlenih je ob delu v kolektivu tudi glasbeno aktivnih, zato zelo dobro poznajo želje in potrebe svojih kupcev.

Prodajni programi zajemajo kitare (klasične, akustične, električne, elektro akustične), godala, pihala, trobila, tolkala, različne klaviature, orgle, harmonike, studijsko opremo, ozvočenja, notno literaturo, CD z klasično glasbo in veliko drobnih pripomočkov za glasbenike. Ima tudi zelo dobro organizirano servisno mrežo, ki skrbi za kvalitetno vzdrževanje in popravilo prodajnih artiklov.