Servisne delavnice

V naših specializiranih servisnih delavnicah pregledamo vse nove instrumente preden gredo v prodajo, izvajamo garancijska popravila in redna servisna popravila.

Popravila izvajajo izšolani serviserji, ki se tudi redno izpopolnjujejo pri izdelovalcih instrumentov v tujini.

Lastne servisne delavnice omogočajo našim strankam hitro in kvalitetno reševanje reklamacij v okviru 30 dnevnega roka za vračilo blaga.

Servis za pihala

V servisni delavnici za pihala popravljamo in obnavljamo instrumente vseh znamk in kvalitetnih nivojev. Naši serviserji se redno usposabljajo in izpopolnjujejo svoje znanje pri proizvajalcih v tujini. Tako so seznanjeni z vsemi novostmi na področju tehničnih izboljšav ter najnovejših trendih izdelave pihalnih instrumentov, uporabe novih materialov, itd. Razpolagamo z materiali in rezervnimi deli za vse vrste klarinetov, oboe, fagotov, saksofonov in flavt.

Servis za trobila

Servisno delavnico za trobila vodi serviser Rok Novak, ki je po poklicu strojni tehnik in se je izšolal za popravila trobil pri firmi Musik Alexander Mainz v Nemčiji. Rok tudi igra trobento v Mengeški godbi in v ansamblu Razpotniki. V specializiranem servisu za trobila popravljamo vse trobilne instrumente od piccolo trobente do tube. Popravila obsegajo ravnanje instrumenta, poliranje potegov in ventilov, kislinsko čiščenje, menjavo sestavnih delov itd.

Popravila in restavriranje godal

Popravila pri nas kupljenih godalnih instrumentov izvajamo v naši goslarski delavnici in v sodelovanju z goslarstvom Demšar (Ljubljana) in goslarstvom Schnabl (Nemčija).V naši goslarski delavnici pripravimo za igranje vse godalne instrumente, ki jih kupimo od različnih izdelovalcev - postavimo kobilico, dušo, napnemo strune, uglasimo instrument itd.Stalno sodelujemo tudi s številnimi goslarskimi mojstri doma in v tujini, kadar gre za zahtevnejša popravila dražjih starih instrumentov.

Servis elektronskih glasbil, studijske opreme in ozvočenj - YAMAHA, ROLAND-BOSS, KORG

Servis elektronskih - digitalnih pianin Clavinova in elektronskih orgel, sintesizerjev in ostalih elektronskih glasbil.Servisiramo digitalne in analogne avdio in video mešalne mize ter ozvočenja.Servisiramo profesionalno studijsko opremo. Servisiramo tudi proizvode drugih priznanih znamk kot so: KURZWEIL, GEM, LEM, SOLTON, ALESIS, CASIO, PEAVEY, DYNACORD...

Inštrumente sprejemamo v servis vsak delovni dan od 9.00 do 19.00 ure v trgovini Lastra v Mengšu. Zaželjeno je, da inštrument odda v servis glasbenik ki nanj igra in ga tudi prevzame iz servisa z namenom, da se inštrument preizkusi v navzočnosti serviserja zaradi preciznih individualnih nastavitev. Delovni čas serviserjev za stranke je vsak delovni dan od 9.00 do 16.00 ure. Zaradi skrajšanja čakalne dobe na instrument med servisiranjem priporočamo, da se s serviserjem predhodno dogovorite za termin, zlasti za generalna popravila.

Tel.: 01 7230 890