O podjetju

O družni Hartman

Družbo Hartman d.o.o. je ustanovil Ervin Hartman, mlajši. Rojstni datum družbe je 24. maj 1990, ko je bila vpisana v sodni register pri okrožnem sodišču v Mariboru.

Prvoten poudarek delovanja je bil na založništvu. Kmalu se je družba iz prvotne glasbene založbe usmerila tudi v prodajo instrumentov in opreme za glasbenike. Sedaj ima družba štiri svoje poslovalnice: eno v Mariboru, dve v Ljubljani in eno v Murski Soboti ter oddelek prodaje na veliko in oddelek glasbenega založništva.

Vse za glasbo in o glasbi je njen slogan in ta ji je tudi vodilo pri poslovanju.

Številni mednarodno ugledni proizvajalci glasbil in opreme ter glasbeni založniki so družbi zaupali generalna zastopstva za Slovenijo.

Njeni kupci so predvsem glasbene institucije (glasbene šole, profesionalni orkestri, glasbeni studii), ljubiteljske glasbene skupine in seveda individualni glasbeniki ter drugi kupci. Ob glasbeni založbi, ki zajema sedaj le še manjši del poslovanja družbe, je glavni poudarek na prodaji notne strokovne glasbene literature, prodaji glasbil in opreme. Paleta prodajnih artiklov je izredno obsežna in raznolika. Ob visoki strokovnosti zaposlenih v družbi je pomembna tudi njihova svetovalna vloga. Velika večina zaposlenih je ob delu v kolektivu tudi glasbeno aktivnih, zato zelo dobro poznajo želje in potrebe svojih kupcev.

Prodajni programi zajemajo kitare (klasične, akustične, električne, elektro akustične), godala, pihala, trobila, tolkala, različne klaviature, orgle, harmonike, studijsko opremo, ozvočenja, notno literaturo, CD z klasično glasbo in veliko drobnih pripomočkov za glasbenike. Ima tudi zelo dobro organizirano servisno mrežo, ki skrbi za kvalitetno vzdrževanje in popravilo prodajnih artiklov.

Zalozništvo

Ustanovitelj je želel nadaljevati založniško dejavnost družine Hartman. Kot skladatelj je bil najaktivnejši Ervin Hartman, starejši (1904-1988), delno tudi njegov sin Oton (1935-1991), ki je živel in deloval kot glasbenik v raznih državah Evrope, predvsem pa v Nemčiji in nazadnje tudi drugi sin, Ervin, mlajši (1943- ). Z ustanovitvijo lastne glasbene založbe je želel po eni strani preglednejšo in uspešnejšo izdajanje notnih edicij družine Hartman, po drugi strani pa v založbeni program pritegniti druge slovenske skladatelje. Iz družinskih okvirjev se je založba kmalu razvila v pomembno glasbeno založbo. Sprva je izdajala predvsem skladbe za pihalne orkestre. Z leti je prerasla te okvirje in sedaj se ponaša z številnimi avtorji iz Slovenije kot tudi tujine. V njenem programu so glasbena dela vseh smeri in za različne instrumentalne zasedbe, nekaj tudi za vokalne skupine, ter tudi vedno več didaktičnih pripomočkov za glasbeni pouk.

V zadnjih letih ji je uspel prodor tudi na mednarodno tržišče izredno razvite glasbeno založniške dejavnosti. Predvsem ima njeno delovanje na področju glasbenega založništva velik pomen za glasbeno delovanje na slovenskem in za promocijo slovenske ustvarjalnosti v svetu. Večina glasbenih informacijskih centrov v Evropi je edicije glasbene založbe Hartman uvrstila v svoje kataloge. Prva edicija, ki jo je glasbena založba Hartman d.o.o izdala je bila ZDRAVLJICA, himna Republike Slovenije Stanka Premrla na besedilo Franceta Prešerna. Za pihalni orkester jo je priredil Vinko Štrucl. Takrat ni bilo pri nas - pa tudi v svetu ne – možnost pisanja not z računalniškimi programi. Ervin Hartman, mlajši, ustanovitelj družbe, je imel sicer pisalni stroj za tipkanje notne pisave, vendar je bil že precej iztrošen. Zato se je prve izdaje himne lotil kar sam, s tušem in oblikovanjem naslovov z lepljenjem črk (Letraset). Prvih deset izvodov notnih kompletov je zapustilo založbo junija 1990. Edicijsko številko dve glasbene založbe Hartman nosi skladba Bojana Adamiča z naslovom Predigra in pobeg, ki je bila izdana 10. julija 1990 in je bila takrat obvezna na tekmovanju pihalnih orkestrov Slovenije. Nato so se vrstila imena glasbenih in didaktičnih del skladateljv in delno tudi aranžerjev: Marjan Sajovic, Hubert Motay (Nemčija), Josip Janković (Hrvaška), Vinko Štrucl, Oto Hartman, Alojz Krajnčan, Franz Gruber, Maksimiljan Feguš, Josip Grgasović, Ladislav Leško, Bruno Bjelinski (Hrvaška), Boris Papandopulo (Hrvaška), Branko Lazarin (Hrvaška), Gal Hartman, W. A. Mozart, Albert Kolbl, Miroslav Hočevar, Drago Kotnik, Andrej Štrukelj, Evžen Zamečnik (Češka), Igor Štuhec, Berti Rodošek, Richard Wagner, Čenda Šedlbauer, Emil Glavnik, Josip Cerovec (Hrvaška), Viktor Parma, Stjepan Dlesk (Hrvaška), Tomaž Zorko, Adam Hudec (Slovaška), Aleksander Gelev (Rusija), Pavel Šiansky (Slovaška), Gvido Učakar, Ferrer Ferran (Španija), Vladimir Mustajbašić (Srbija), Renato Ribič, Milko Homer, Andreas Schmidhauser (Nemčija), Marjan Korošec, Danilo Švara, Vilim Marković (Hrvaška), Emil Viklicky (Češka), Ervin Hartman starejši, Ervin Hartman mlajši, Rudolf Wagner, Rudolf Pillich, Matej Zavec, Dejan Prasel, Robert Kamplet, Franc Korbar, Domen Jeraša, Zdenko Korenjak, Vinko Vodopivec, Franc Štuhec, Petra Slak, Andrej Smolej, Gvido Učakar, Drago Lorbek, Vesna Kireta, Mojmir Sepe, Domen Prezelj, Aleksander Čonč, Primož Kosec, Jure Robežnik, ...

Podatki o podjetju

Hartman d.o.o.

HARTMAN DRUŽBA ZA GLASBENO ZALOŽNIŠTVO, TRGOVINO,
POSREDOVANJE, SVETOVANJE, NAJEM, STORITVE IN
PROIZVODNJO D.O.O

Krpanova ulica 22
2000 MARIBOR
SI-Slovenija

Telefon: +386 (0)2 429 24 20
Telefax: +386 (0)2 429 24 21

E-pošta: [email protected]
Internet: www.hartman.si

Splošni podatki

Matična številka: 5368855
Vložna številka: 10224300 pri Okrožnem sodišču Maribor

Davčna številka: SI53380738
Davčni zavezanec: DA

Poslovni računi: SI56 0451 5000 0181 316 (Nova KBM d.d.)
SI56 0312 1100 0414 488 (SKB BANKA D.D.)

Leto ustanovitve: 1990
Direktorja podjetja: Damijan Hartman, David Hartman

Smo vodilno podjetje na področju prodaje glasbil in glasbene opreme v Sloveniji. Zastopamo več svetovno znanih znamk glasbil in pribora. Nudimo vam pester izbor instrumentov in opreme.

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe ZEOS d.o.o., ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbližjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si

Akcijska ponudba
Akcija
expand_less